Over ons

HOE BEN IK IN DEZE BOEIENDE BUSINESS TERECHT GEKOMEN?

Als jong afgestudeerde kies je vaak voor een beroep in functie van de door jezelf gestelde toekomstverwachtingen m.b.t. een bepaalde levensstijl.

Vaak kom je er later achter dat die bepaalde keuze niet met je hart maar met je verstand is genomen zodat de onderliggende passie regelmatig zijn kop weer op steekt.

Je kunt beter spijt hebben van dingen die je hebt gedaan, Dan van dingen die je nooit meer kan doen…

Met deze gedachte in mijn achterhoofd ben ik op mijn 35ste begonnen met een 5-jarige modevakopleiding… en ik heb er nooit spijt van gehad!

Ik bleef weliswaar verder werken maar zodra ik even de tijd had, was ik patronen aan het tekenen.

Veel jaren later heb ik eindelijk de stap genomen om van mijn hobby mijn beroep te maken : patroontekenen, een kennis die ik graag met anderen wil delen.

Of ik spijt heb dat ik er niet vroeger aan begonnen ben? Helemaal niet. Nu dient deze kennis een hoger doel.

Zelf patronen tekenen en het model (laten) uitwerken is in deze tijd van enorm belang bij een verantwoord maatschappelijk leven, met name m.b.t. het behoud van onze natuur voor onze kinderen en kleinkinderen.

Als lid van Soroptimist België streef ik er o.a. naar om te ijveren voor een leefbaar milieu.

Wetende dat de kledingindustrie tot 20% verantwoordelijk is voor de ganse afvalberg , is het hoog tijd om hier iets aan te doen.

Zelf modellen tekenen en maken uit stoffen die vervaardigd zijn uit natuurlijke grondstoffen en daardoor recycleerbaar zijn, is een eerste stap in de goede richting.

Indien je iets wil veranderen, begin bij jezelf … dus kijk gauw verder naar de mogelijkheden zodat jij ook je steentje kan bijdragen.

Gaat u ook op zoek naar het eco-label in uw trui? Of laat u zich nog verleiden tot ‘fast fashion’?

De modewereld is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld maar gelukkig staat ook daar duurzaamheid alsmaar hoger op de agenda. De textielsector is, ook in Vlaanderen, in volle transitie… (www.eventbrite.co.uk)

Meer weten over ons?

Laat uw gegevens achter en wij contacteren u.